IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шпионинът в твоя телефон

Сблъсъкът между Вашингтон и Huawei може и да прилича на филм за Джеймс Бонд, но докъде свършват спекулациите и започва истината?

08:45 | 13.12.19 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 05:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
ааа ето го жорката, той е бил човека дето е станал от гроба ... и сега пуска сълзи за бай Тошо, взимайте се двамата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 4
khao
преди 4 години
пинко, тъъъпотията ти си личи от километри... не един път съм те засичал!Ползваш много метафори и епитети, завърташ изреченията зада изглеждаш умен, и това те издава ...И очевидно съм чел същите неща, щом се досетих за кво говориш а ,а ... сети ли се ? малко логика е нужна, която ти липсва ! ... света бил тласнат към комуникациите зада бъде подслушван, хахахаха изказване без грам смисъл, но звучащо гръмко за стадото ! ... и после почва историята за мъдреца станал от гроба ! .... айде по ръка с него и ти влизай и спаси хората тук от теб !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 5
george353
преди 4 години
Съгласен. Китай е българското бригадирско движение на стероиди, но в хибриден капитало-соц вариант. когато само за едно десетилетие България се превърна от изостанал аграриат в развита индустриална държава и така до 89та, след което всичко се разграби и пак станахме аграриат... даже и това не станахме. От страна която пращаше българи в космоса и чиито учени работеха активно в съветската космическа програма, за 30г успяхме да сменим бай Тошо с бодигарда му и да унищожим целия... почти... човешки и индустриален капитал на страната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 5
pinoccio
преди 4 години
А, ти, пундек, как без да си чел, си разбрал, че малко съм разбрал?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 5
дядя Вова
преди 4 години
"...но докъде свършват спекулациите и започва истината?"Битката е: чий да е вграденият BACK DOOR - на ЦРУ или Чайнатаун.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 26
khao
преди 4 години
Пробвай да пишеш конспиративни книжки, отдават ти се съчиненията в тази посока, защото има нещо много объркано в главата ти, и ако не искаш да се консултираш със специалист поне да изкараш малко пари от тея книжки!Личи си че си чел много, но си личи че и малко си разбрал от прочетеното!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 34 rate down comment 7
pinoccio
преди 4 години
Ами, светът бе тласнат в развитието само на комуникациите през последните 50 години, именно за да бъде подслушван. Тогава китайците ходеха с еднакви дочени куртки и износваха каскетите на Мао. Ядяха клекнали по една купичка ориз веднъж дневно директно с пръсти и се придвижваха само с колела, защото нямаше автомобили. Никой не ги е слагал в сметките. Милиард и половина гледаха прассета и сееха ориз. И така, след революционните научни открития през първата половина на 20-ти век през втората го подкараха само на телефония, защото в студената война беше оръжие. Студената война приключи, поне по всеобщо мнение, но за шпионската индустрия не настъпи промяна. Продължи да се развива с темпове, с които всички останали науки и сектори, взети заедно, не можеха да се похвалят с това. Това беше коз, разбира се, но приложението на това оръжие доведе социума до безпрецедентен дебилитет. Ако някой, живял само преди 50 години, се събуди и види зомбираното състояние, до което са доведени хората - всеки гледа в някакъв екран, неприсъстващ и отчужден, ще побърза да заспи отново ужасен. Всеки гледа в екран, от който го наблюдава Невидимото Око. Лакомията на капитала се огледа в Китай и реши, че за същите пари, за които се гледат прассета и ориз, могат да произвеждат всякакви други работи, че и високи технологии. Но непознаването на историята му изигра лоша шега. Трябвало е да почетат малко хрониките на венецианските търговци. И така, капиталът събуди Дракона от дрямката на последиците от Културната революция. Захвърлил каскета и купичката с ориз, колективистично настроеният от културната революция китаец, самопрезрян в бита и свободата си, започна да "строи завод, огромен завод, с яки бетонни стени". И, както е казал мъдрецът - "Сговорна дружина планина повдига". За индивидуалистичния западен човек остана само да гледа как се мести планината. Затова мащабите на случващото се в Китай са зашеметяващи. Китайците правят всичко заедно. Някой може да шие дънки за по 50 цента, но всичко останало е въпрос на националната сигурност. Без да вземаме страна - автокрацията се оказа по-продуктивна от демокрацията. Това е сериозно предизвикателство, защото идеологическият фундамент на либералната демокрация е дълбоко разклатен. Притесненията, вероятно, са именно тук. Кооперативът от Благоевско-Димитровски тип в лицето на Huawei е показател за това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още